Start » Aktuellt i Gimo
Aktuellt i Gimo »
Kontakt »
Styrelse »
Länkar »
Bli medlem i Gimo Företagarförening! »
Kontakta oss! »
Företag i samverkan
Till företagarföreningen i:
 • Alunda »
 • Öregrund - Gräsö »
 • Österbybruk »
 • Östhammar »


Samverkan kring gemensamma frågor ger styrka!
 
Företag i samverkan är en ideell förening med sex medlemmar. De fem lokala företagarföreningarna i Alunda, Gimo, Öregrund-Gräsö, Österbybruk och Östhammar samt Östhammars kommun arbetar, via den gemensamma arenan för dialog och samverkan, för ett hållbart näringsliv i Östhammars kommun. 

Föreningen har enligt stadgarna som ändamål att främja en god samverkan mellan de ideella företagarföreningarna och Östhammars kommun och andra för näringslivet relevanta aktörer, samt aktivt driva för företagen i Östhammar gemensamma frågor.

Länkar till de lokala företagarföreningarna finns till vänster. Läs om andra aktörer som arbetar för företagsutveckling under länken Företagsfrämjande aktörer! 

=> Välkommen med din anmälan via anmälningsformulär som du hittar HÄR


Digitalakademin kommer till Norduppland!
Kostnadsfri tvådagarsutbildning i regi av Google och Almi om digitaliseringens möjligheter! Första delen är 28/2 i Tierp och andra delen är 9/3 i Gimo. Ta chansen att lära dig mer om allt från onlinenärvaro och e-handel till digital verksamhetsstyrning och hur du skapar trafik till din webb.
 
Läs mer och gör din anmälan via kalendern på www.almi.se/uppsala 
 

 

=> Välkommen med din anmälan till ellinor.nordensten@osthammar.se senast 4 februari!

Stort tack till alla som bidrog till mycket bra samtal om företagsklimatet vid frukostmötet 31 januari! Nu summerar vi och planerar framåt och återkommer med mer information. Redan nu kan du boka in torsdag 12 april kl 18 för nästa träff om företagsklimatet, håll utkik efter inbjudan!
 Vi önskar er 
 
GOD JUL
 
&
 
GOTT NYTT ÅR!
 
 
 
/Kina och Micaela 
(som är tillbaka igen den 8 januari!)

Uppföljning workshop företagsklimat 31 januari
Onsdag 31 januari kl 7-9.30 hålls ett uppföljande möte på höstens workshop om företagsklimatet. Inbjudan sprids innan jul och alla är välkomna att delta!
 
Summering av den tidigare workshopen finns längre ner här på sidan. 
 
Läs även mer på Tillväxt Östhammar, länk finns HÄR

Vi planerar att rekrytera under 2018
Under förutsättning att projektet "attraktiva och levande orter" kommer att beviljas så kommer vi att behöva rekrytera fem ortssamordnare och en ekonomiadministratör under början av 2018
 
                       

Läs mer »

Vill du utveckla ditt företag? Nu har Affärskompetens Nu fått fler platser!
 
Tack vare ett EU-stöd på 23 miljoner kan Affärskompetens Nu erbjuda Mellansveriges största utbildningsutbud för att ge de norduppländska företagen ännu mer konkurrenskraft. Cirka 300 företagare och deras medarbetare är med i projektet. Ca 250 företag är igång med sitt utvecklingsarbete och är mycket nöjda. Därför har Affärskompetens Nu fått möjlighet att erbjuda ännu fler företag att ansluta sig till projektets sista år.
 
Utbildningarna är hel- eller halvdagskurser inom ämnena IT och digitalisering, försäljning, marknadsföring, ledarskap, ekonomi, organisationsutveckling och personlig utveckling. Kolla utbildningsutbudet på www.affarskompetens.nu Projektet ger också tillgång till möten med en affärsutvecklare, som ställer de rätta frågorna, ger stöd, feedback och hjälp.
 
Eftersom Affärskompetens Nu får of­fentligt stöd betalar varje företag bara 1000 kr, oavsett hur många utbildningar och aktiviteter företaget med medarbetare deltar i!
 
Projektet ägs av Nordupplands kompetenscenter, en intresseförening för de fyra kommunerna Östhammar, Tierp, Heby och Älvkarleby samt företagarföreningar i kommunerna. Företag i samverkan är en av medlemmarna.
 
Läs mer HÄR (pdf)
Maila info@affarskompetens.nu eller ring 0293-74 50 10 om du är intresserad av att veta mer!

Gemensamt Presentkort
Ny information om arbetet med gemensamt presentkort för hela Östhammars kommun hittar du här!
Läs mer »

Bra start på en gemensam resa kring företagsklimatet
 
Måndag 16 oktober samlades närmare fyrtio företagare, politiker och tjänstemän för en heldagsworkshop med gemensamma konkreta samtal om företagsklimatet. Hur vill vi ha företagsklimatet och hur kommer vi dit? Företag i samverkan arrangerade dagen och hade bjudit in Gert Lundblad som höll i föreläsningen "Den empatiske byråkraten" och Anna-Lena Holmström från Svenskt Näringsliv som var dagens moderator.
 
Mycket tid ägnades åt gruppsamtal kring ett antal frågeställningar och dagen utmynnade i många förslag på insatser och åtgärder för att förbättra företagsklimatet. Dagen var en bra början på arbetet, men det stannar förstås inte här.
 
Uppföljningsmöte är onsdag 31 januari kl 7-9.30. Mer information/inbjudan kommer under december! Dit är alla välkomna, oavsett deltagande på den första träffen eller inte.
 
Sammanfattning av gruppdiskussionerna under dagen finns HÄR
 
Insatser som föreslogs under dagen har summerats i en början till en handlingsplan. Denna finns upplagd på www.osthammar.se (Sidan kommer att uppdateras med mer information om arbetet med företagsklimatet)
 
Tack till alla medverkande för bra diskussioner och förslag!

Workshop om företagsklimat 16 oktober
Vi vill välkomna företagare, tjänstemän och politiker i Östhammars kommun till workshop om företagsklimat den 16 oktober kl 8.30-15 i Hökhuvuds bygdegård. Varmt välkommen!
Inbjudan i pdf-format finns HÄR
 
Välkommen med din anmälan via mail till kina@foretagisamverkan.se
(vårt anmälningsformulär här på webben är tyvärr tillfälligt ur funktion) 
 
 

Givande upphandlingsdialoger!
Torsdagens upphandlingsdialog var mycket givande och lärorik, med bra diskussioner! Ellen Hausel Heldahl, expert från Svenskt Näringsliv, pratade bl a om den nya lagstiftningen och möjligheter som den innebär.  Emmelie Rova, upphandlingsstrateg Östhammars kommun, berättade om hur kommunen jobbar med upphandling och det utvecklingsarbete som pågår. En viktig del i utvecklingsarbetet är den omorganisation av inköpsorganisationen som beslutades i september och som träder i kraft från årsskiftet. En upphandlingsdialog arrangerades även i slutet av september, där närvarande företagare kom med många bra synpunkter och förslag som kommunen tar med sig i det fortsatta arbetet.Är du intresserad av upphandling? Välkommen den 12 oktober!
Välkommen på upphandlingsdialog den 12 oktober kl 9-12!
Ellen Hausel Heldahl, expert Svenskt Näringsliv och Emmelie Rova, upphandlingsstrateg Östhammars kommun medverkar. Få information, ställ frågor, diskutera och kom med förslag.
Inbjudan finns i pdf-format HÄR
 
Anmälan till info@foretagisamverkan.se
 
Företag i samverkans svar på remissversion av länstransportplan
Region Uppsala har haft Länstransportplan ute på remiss. Företag i samverkan har skickat in svar gällande v288 och du kan läsa vårt svar HÄR

Välkommen att anmäla dig till workshop om företagsklimat 16 oktober!
Vårt anmälningsformulär här på webben är tyvärr tillfälligt ur funktion, du är varmt välkommen att i stället göra din anmälan till workshop om företagsklimat den 16/10 kl 8.30-15 genom att maila till kina@foretagisamverkan.se Du får en bekräftelse på din anmälan via mail. Har du frågor? Välkommen att ringa Kina på 076-213 64 59
 

Nu fungerar vår mail igen! Har du mailat oss tidigare i veckan men inte fått svar? Vi vill i så fall be dig att maila oss igen. kina@foretagisamverkan.se eller micaela@foretagisamverkan.se 
 
Vissa problem kvarstår och det gäller vårt nyhetsbrev och anmälningsformulär här på webben. Vi vill be om ursäkt till de av er som fått vårt nyhetsbrev med inbjudan till upphandlingsdialog 26/9 flera gånger samtidigt som vi vet att de flesta av er inte har nåtts av det. Arbete pågår med att lösa det hela.
 
Vi har tyvärr problem med vår e-post. För att nå oss är det därför just nu säkrast per telefon: Kina 076-213 64 59 Micaela 073-742 82 28

Upphandlingsdialog


Informationsmöte om gemensam kundklubb med presentkort


Save the date - workshop/konferens företagsklimat

Tips: Informationsmöte kommande upphandlingar
 
 

Tips! Företagarskola i Östhammar


Nätverksträff

Tomma butikslokaler och förändrade köpbeteenden, Gimo

Trevlig sommar!
Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar!
Vi har semesterstängt från 7 juli och är tillbaka igen den 31 juli.
 
 

Projektet Affärskompetens Nu har möjlighet att ta in fler företag! Är du intresserad?
 
Läs mer om Affärskompetens Nu, där Företag i samverkan är en av projektägarna, på www.affarskompetens.nu  
 
Informationen nedan hittar du som pdf HÄR 
 
 

Frukostmöte för företagare på M/S Sigrid 30 juni
 
Obs samling vid Folkets Hus i Hargshamn för transport ut till fartyget. Buss avgår mellan 7.00 och 7.15. Detta är enda sättet att ta sig till fartyget.
 

Vår nya ordförande - Christina
Vår nya ordförande, Christina Williamsson Liw, blev intervjuad av Uppgång/UNT, och artikeln publicerades i gårdagens nummer.
 
 

Finalister Årets Service 2017
Nu är de tre finalisterna för Årets Service 2017, klara.
 
Vinnaren av de tre kommer en jury att utse och presentera på Tillväxtgalan den 19 maj i Gimo på Ladan.
 
Nyfiken på finalisterna? 

Läs mer »

Webbseminarier med Skatteverket
Ta chansen och anmäla dig till något av Skatteverkets webbseminarier.
 
Klicka på bilden och läs mer om de olika avsnitten och gör din anmälan. Alla webbseminarier är kostnadsfria.
 
 

Företag i samverkan angående nattjouren
Företag i samverkan har skickat in en skrivelse till Vårdstyrelsen, Region Uppsala, där vi förklarar att även vi anser att förslaget om nedläggning av nattjouren i Östhammar är oacceptabelt. Läs skrivelsen HÄR
 
Skrivelsen har uppmärksammats av både UNT och SVT Uppsala:
 
 
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/foretagare-vill-radda-nattjour-i-osthammar

Intervju med Roland Lindgren om mynt- och sedelbytet
Svenskt Näringsliv har publicerat en intervju med Roland Lindgren, från Lindgrens bil i Östhammar och från Företag i samverkans styrelse, gällande de utmaningar som det pågående mynt- och sedelbytet innebär. Läs artikeln här: www.svensktnaringsliv.se

Christina Williamsson Liw ny ordförande i Företag i samverkan
Vid Företag i samverkans årsmöte den 5 april valdes Christina Williamsson Liw, Östhammars Schakt AB, till ny ordförande. Christina efterträder Roland Lindgren, Lindgrens bil AB, som varit föreningens ordförande sedan starten 2013. 

Säkra din biljett till Tillväxtgalan 19 maj
Läs mer och köp din biljett/ditt galapaket på
 
 

Årsmöte Östhammar företagarförening
 
Östhammars Företagarförening bjuder nu in sina medlemmar till årsmöte.
Glöm inte göra din anmälan.
 
 

Frukostmöte - Digitalisering
Digitalisering - Utmaning eller möjlighet?
 
Välkommen till nästa Frukostmöte där vi får träffa Richard Swenman från Viva Media samt Annette Widén från Almi. Ämnet är Digitalisering.
 
Vi ses!
 
 

Företagarskola i Östhammar - start 3 april!
För dig som nyligen har startat eller funderar på att starta företag! Anmälan senast 31/3 via www.almi.se/uppsala
 
 
 
 
 
 

Nominera till utmärkelser som delas ut vid Tillväxtgalan 19 maj
Vid Tillväxtgalan den 19 maj får vi veta vilka som får utmärkelserna Årets företagare, Årets service, Årets turistapplåd och Årets nykomling. Nominera senast 24 mars. Läs mer om kriterier och hur du gör dina nomineringar på Tillväxtgalans webb: www.tillvaxtgala.osthammar.se där du även bokar din biljett till galakvällen!

Nominera till Årets Service 2017

Frukostmöte 1 mars
Kom och låt dig inspireras i ditt företagande och inför Tillväxtgalan 2017!
  
Varmt välkommen!
 
 

Informationsmöte om kommande Företagarskola i Östhammar


Utbildningar igång i projektet Affärskompetens Nu!
Ca 120 företag i Östhammars kommun deltar i det ESF-finansierade affärsutvecklingsprojektet Affärskompetens Nu, där Företag i samverkan är en av projektägarna. Totalt deltar nästan 300 företag från Norduppland (från Heby, Tierps, Älvkarleby och Östhammars kommuner) Under 2016 har de deltagande företagen gjort behovsanalyser och utvecklingsplaner och nu går projektet in i nästa fas - det är dags för utbildningar och föreläsningar! Först ut är ämnesområdena IT/Officepaketet samt Ledarskap och organisation. Mängder av utbildningstillfällen finns nu i kalendern. Utveckla din affärsidé och vision, Att vara chef och ledare, Excel, Word, Power Point, Balans och stresshantering, Sätt smarta mål och nå dem, Grundkurs i att sätta mål och Effektivisera med MS Office är några exempel på kommande utbildningar för deltagarna. Nyfiken? Kika här:
http://www.affarskompetens.nu /utbildningar-aktiviteter /utbildningar/
Du kanske rentav är intresserad av att delta i projektet? Det finns en handfull platser kvar. Hör av dig till mailto:info@affarskompetens.nu om du vill veta mer! Vi hjälper dig och ditt företag att nå uppsatta mål! Välkommen att ta nästa steg och utveckla ditt företag med stöd från Affärskompetens Nu!

Ta ditt certifikat i digital marknadsföring med Digitalakademin
Kostnadsfri digital utbildning från Digitalakademin, med Google och Almi!

Sök affärsutvecklingscheck för digitalisering eller internationalisering!
Nu kan små företag söka affärsutvecklingscheckar för digitalisering och internationalisering via Tillväxtverket.
Pengarna kan användas till att ta in extern kompetens för att utveckla företaget och stärka dess konkurrenskraft.

Samlat stöd för dig i Uppsala län
 
Du som bor i Uppsala län kan nu få en samlad bild över regionens företagsstöd och information om aktuella händelser för dig som driver eller vill starta företag.
 

Välkommen med din anmälan till sopplunch 1/2 med tema gröna näringarna!
 
Inbjudan, mer information och anmälningsformulär hittar du via denna länk! 
 
 

Mycket på gång i januari
Det nya året har inte mer än börjat och kalendern är redan fylld.
 
Arbetet kring "Attraktiva och levande centrum/orter" fortsätter, det blir möte om upphandling, träffar för handlare och serviceföretag runt om i kommunen.
 
Ta en titt i kalendern här till höger och du har väl anmält dig till vårt nyhetsbrev så att du inte missa nånting? Annars går du enkelt in här och registrerar dig.  

Kom och snacka upphandling!


Kontoret obemannat 23/12-9/1
Under perioden 23 december till 9 januari är vårt kontor på Tornvillan i Östhammar obemannat. Om du vill nå oss under den perioden, maila till info@foretagisamverkan.se så hör vi av oss.
 
 

Frukostmöte för företagare 7 december!


Nu söker Almi fler företagare som vill växa och utvecklas med hjälp av en mentor!

Mentorprogram - för dig som vill växa och utvecklas i ditt företagande

Almi Företagspartner erbjuder mentorprogram för företagare. Tillsammans med en erfaren person från näringslivet, som är handplockad just för dig och dina behov, jobbar du metodiskt under ett år för att nå dina mål. De flesta av mentorerna är eller har varit företagare. Programmet syftar till att du ska bli ännu mer framgångsrik i ditt företagande. Nu söker Almi fler företagare som vill växa och utvecklas med hjälp av en mentor!


Läs mer »

Rådgivning med Upplandsbygd Lokalt ledd utveckling

Vem är Uppsala läns mest företagsamma människa 2016? Nominera senast 6 oktober!
Känner du Uppsala läns mest företagsamma människa 2016? Nominera någon som du tycker har varit extra företagsam!
 
Hjälp till att hitta alla som förtjänar att synas lite extra i vår region genom att nominera den du tycker har gjort något extra företagsamt i år. Kanske har personen vågat ta klivet att starta företag, eller är det en person som satsat och anställt fler? Kanske har personen expanderat till nya marknader? Nominera nu - det tar bara ett par minuter! Arr. Svenskt Näringsliv
 
Läs mer och gör din nominering senast 6 oktober via www.svensktnaringsliv.se/uppsala 

Seminarium: "Allt kommunicerar. Alltid. Vad kommunicerar du?"

Almi välkomnar till ett seminarium 18 oktober kl 8-10.30 på Gimo Herrgård som väcker lusten till att kommunicera, och förstå att allt kommunicerar. Alltid! Kjell Dahlin brinner för det goda kundmötet och belyser och inspirerar kring attityd, arbetsglädje och kundbemötande.

Mer information och anmälan via www.almi.se


Frukostmöte för företagare 5 oktober


Attraktivt och levande centrum året runt
Välkommen till inspirationsföreläsning och workshop!
 
Inbjudan och anmälan till just din ort finner du längre ner på sidan, i högerspalten.
 
 

Frukostmöte - Nya och unga entreprenörer
I onsdags så gästade Frukostmötet Tornvillan för att presentera "Nya och unga entreprenörer - drivkrafter, utmaningar och möjligheter".
 
Alexander Brännkärr från Indivator AB gästade och berättade om sin resa som företagare. Jens och Marina från Ung Företagsamhet talade om sina erfarenheter av unga företagare och deras drivkrafter.
Vi fick också höra en lokal företagare, Jonas Andersson från Print & Dekor, som berättade om sin bakgrund och sitt driv som entreprenör.
 
Almi och Företagslotsen presenterade möjligheter och stöd får dem som vill förverkliga sin affärsidé.
 
Tack till alla som deltog!
 
 

Frukostmöte för företagare 7 september

Styrelsemöte Företag i samverkan
Den sista augusti hade Företag i samverkan styrelsemöte i ett soligt Öregrund. Många spännande och viktiga diskussioner hölls, bland annat om företagsklimatet. Våra styrelsemöten är en viktig plattform där företagarföreningarna och Östhammars kommun gemensamt diskuterar aktuella frågor som rör företagandet.

Informationsträff om upphandling och inköp
Den 29 augusti arrangerade Företag i samverkan en informationskväll för företagare där Östhammars kommun, Forsmark och Sandvik berättade om hur de arbetar med upphandling/inköp. Ca 25 företagare fanns på plats för att ta del av information och tips och ställa frågor. Tack till alla medverkande!
 
 

Affärsmöjligheter för ditt företag?
Välkommen med din anmälan via länk under rubriken Inbjudningar i högerkolumnen här på sidan!
 

Intresserad av kompetensutveckling inom IT, ekonomi, marknadsföring, försäljning, ledarskap m m?
 

Trevlig sommar!
Företag i samverkan önskar er alla en riktigt härlig sommar!
 
Under juli månad är kontoret endast delvis bemannat, vilket gör att våra svar kan dröja något. I augusti är vi igång med full fart igen!
 
 

Projektet Affärskompetens Nu har möjlighet att ta in några fler företag! Är du intresserad?
 
 
Kompetensutvecklingsprojektet Affärskompetens Nu står i startgroparna med 300 solo- och mikroföretag i Norduppland som deltagare.
 
Projektet har just nu möjlighet att ta in några fler företag! Ta chansen att utveckla ditt företag och ditt företagande!
 
Är du intresserad? Välkommen att maila dina kontaktuppgifter till info@affarskompetens.nu, så blir du kontaktad och får mer information.
 
Läs mer om projektet på www.affarskompetens.nu
 
Projektet finansieras av ESF (Europeiska socialfonden)
 

Möte kring välkomstskyltar och skyltar för ortswebbsidor
I mitten av juni kallade Östhammars kommun till ett uppföljningsmöte med arbetsgruppen (som består av representanter för utvecklingsgrupperna och företagarföreningarna) för välkomstskyltar "Framme" i Alunda, Gimo, Öregrund, Österbybruk, Östhammar och Hargshamn.

Läs mer »

Utvecklingscheck hos Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling beviljad för centrumutveckling
Vi är väldigt glada att kunna berätta att vi nyligen har fått positivt besked gällande vår ansökan om utvecklingscheck hos Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling för samverkansworkshops på tema centrumutveckling "Attraktivt och levande centrum - året runt" under tre intensiva dagar i september i Alunda, Gimo, Öregrund och Österbybruk. Inspirationsföreläsning och workshop kommer även att hållas i Östhammar, men finansieras ej via utvecklingschecken.
Läs mer under rubriken Inbjudningar längre ned i högerspalten här på sidan. Välkommen med din anmälan senast 9 september!
 
 

Läs mer »

Styrelseutbildning för Alunda Företagareförening
I mitten av juni arrangerade Företag i samverkan med hjälp av Coompanion Uppsala län en utbildning i styrelsearbete för Alunda företagareförening.
 
Efter sommaren kommer alla kommunens företagarföreningar att få en styrelseutbildning anpassad efter föreningens individuella behov och önskemål. 
 
 

April och maj - mycket på gång...
April och maj har varit intensiva månader med många spännande och givande aktiviteter! Här är ett axplock av vad vi har jobbat med under perioden!

Läs mer »

Grattis till alla vinnare på Tillväxtgalan 2016!
Roligt att så många samlades för Tillväxtgalan 2016 på Bowlan den 20 maj! Under kvällen delades ett antal priser ut. Varmt grattis till alla finalisterna och ett särskilt stort grattis till pristagarna!
- Årets företagare: Skadeservice
- Årets nykomling: Kafé Wilma
- Årets turistapplåd: Gimo Herrgård
- Årets förening: HÖFF
- Årets service: Felicias blommor (Företag i samverkan var prisvärd för kategorin Årets service)
 
 

Vill du växa på en internationell marknad? Sök affärsutvecklingscheck för internationalisering
Tillväxtverket har tilldelat Uppsala län 2,8 miljoner kronor för stöd till insatser för internationalisering. Det kan handla om att börja med internationalisering eller komma vidare till nya marknader. Företagen kan få 50 000 - 250 000 kr. Deadlines är 1 juni och därefter 1 september 2016. För att söka ska företaget ha en omsättning på minst 3 mkr och 2-49 anställda.
Mer information kan fås av Anette Widén, Almi, 018-18 52 15

Bär du på idéer om utveckling av bygden? Sök utvecklingscheck (50 000) hos Upplandsbygd

Hur kan vi göra vår bygd ännu mer attraktiv, levande och hållbar? Företagare och föreningar som bär på idéer - det finns möjlighet att söka utvecklingscheck/projektstöd på max 50 000:- via Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling!

Läs mer och ansök via denna länk: http://www.upplandsbygd.se/sok-utvecklingscheck/

Läs mer »


Välkommen som handelsutvecklare Micaela!
Vi är glada att kunna berätta att Micaela Zackrisson nu har börjat jobba hos oss som handelsutvecklare! Micaela har gedigen erfarenhet dels som butiksägare i både Gimo, Hallstavik och Uppsala, dels genom uppstart av Gimo galleria, men även som aktiv i företagarföreningen och utvecklingsgruppen i Gimo. Varmt välkommen Micaela!
 
Micaela nås på micaela@foretagisamverkan.se eller 073-742 82 28
 
 
Varmt välkommen Micaela! 

Det här är finalisterna i utmärkelsen Årets Service!
Företag i samverkan är värd för utmärkelsen Årets service.
Bland de nomineringar som inkommit till Årets service 2016 i Östhammars kommun har nu fyra finalister utsetts.
Vinnaren tillkännages på Tillväxtgalan den 20 maj och tilldelas ett diplom.
 
Kriterier för utmärkelsen: 
  • Att företagaren äger och aktivt driver företaget i Östhammars kommun.
  • Att företaget erbjuder tjänster och/eller varor på den lokala marknaden
  • Att företagaren brinner för att ge service
  • Att företagaren är en stark drivkraft och god förebild för andra företagare
  • Att företagaren i samverkan med andra bidrar till att stärka bilden av den lokala orten
Finalisterna är:
Felicia Andersson, Felicias Blommor, Gimo
Malin Roos, Roos Redovisning och Konsultation AB, Gimo
Mia Mattsson, Alunda Järngjuteri AB, Alunda
Jonas Gröndahl, ICA Sjöboden, Gräsö
 
I juryn ingår: Veronica Andersson och Micaela Zackrisson - Företag i samverkan, Helena Ståhl - Företagslots Östhammars kommun samt Margareta Widén-Berggren, Östhammars kommun
 
Stort grattis till finalisterna och tack för alla nomineringar som lämnats in!
 
Läs mer om Tillväxtgalan och boka din biljett/ditt galapartnerpaket via www.tillvaxtgala.osthammar.se
 

Snart dags för gala! Boka din biljett senast 29 april
Tillväxtgalan närmar sig!
Den 20 maj kommer årets fest att äga rum för dig som är företagare eller förening i Östhammars kommun. Bowlan förvandlas till en galaplats där företag och föreningar hyllas. Prisutdelningar för Årets företagare, Årets service, Årets nykomling, Årets turistapplåd och Årets förening.
Läs mer och boka din biljett senast 29 april via www.tillvaxtgala.osthammar.se
Vi ses! 


Vi har plats för några till företag i affärsutvecklingsprojekt!
För dig som inte hann med att anmäla dig till företagsutvecklingsprojektet som Östhammar, Tierp, Heby och Älvkarleby har fått beviljat av ESF, nu finns det möjlighet..
Drygt 300 företag är anmälda, men vi kan ta in några flera företag till en kölista för vårt projekt Affärskompetens Norduppland.
För att ställa dig på kölistan, välkommen att fylla i dina uppgifter via denna länk

Vilken företagare vill du nominera?


Ta chansen att nominera! Vilken företagare tycker du ska få utmärkelsen Årets Service 2016?

Utmärkelsen Årets Service delas ut till en företagare i Östhammars kommun som brinner för god service. Vi har många duktiga företagare i vår kommun och du kan nu nominera den företagare som du tycker borde få denna utmärkelse.

Tre finalister kommer att utses. Dessa tre presenteras under april och vilket företag som får utmärkelsen tillkännages på Tillväxtgalan den 20 maj 2016.

Nominera senast den 1 april! 

Läs mer »


Tack till alla deltagare på Företagarforum 16 mars

Stort tack till ALLA som deltog på Företagarforum 16 mars! Härligt att se så många nya kontakter knytas och så många frågor och idéer diskuteras under kvällen! Vi ser fram emot nästa Företagarforum!


 


Företagare i Östhammars kommun! Vad kan vi göra för dig? Välkommen till Företagarforum 16 mars


 
 

Företag i samverkan och Företagslotsen i Östhammars kommun hälsar dig varmt välkommen till vårens Företagarforum! Onsdag 16 mars kl 18.30-ca 21 på Bruksgymnasiet i Gimo.

Träffa representanter från Almi, Nyföretagarcentrum, Handelskammaren, Coompanion, Uppsala Innovation Centre, Företag i samverkan, företagarföreningar, Lokalt Ledd Utveckling Upplandsbygd, Landsbygdsprogrammet, banker, Skatteverket, Arbetsförmedlingen samt Företagslots, tillståndshandläggare/tjänstemän m fl från Östhammars kommun.

Välkommen med din anmälan under rubriken Inbjudningar nedtill i högerkanten här på sidan eller via länken nedan.
 
 

Läs mer »


Frukostmöte för företagare 2 mars med tema Värdskap

Vi har flyttat!

Från och med nu hittar ni Företag i samverkan i Tornvillan, Lasarettvägen 10 i Östhammar.


 


Attraktivt och levande centrum - året runt! Välkommen till inspirationsföreläsning och workshop
Hur kan vi gemensamt utveckla våra tätorter, vår handel och vår tillväxt?
 
Marlene Hassel, ordförande i organisationen Centrumutvecklare.se, ger inspirationsföreläsning och håller i workshop.
Välkommen med din anmälan senast 5 februari!
 
 

Läs mer »

Anmälan senast 21 januari 


Läs mer »

Företagslotsning i praktiken

Tips från Företagslotsen, Östhammars kommun:


 


God fortsättning!

God fortsättning på det nya året! Nu är vi tillbaka efter ledigheter och redo för ett spännande och intensivt 2016!


 Positivt besked! Företagsutvecklingsprojektet är beviljat av ESF
Vi är jätteglada att kunna berätta att vi nu har fått ett positivt besked från ESF (Europeiska socialfonden)! Det projekt som Östhammar, Tierp, Heby och Älvkarleby gemensamt ansökte om tidigare i höst har blivit beviljat med drygt 23 miljoner för åren 2016-2018.
 
Projektet är ett resultat av ett nära samarbete mellan de fyra kommunerna i Norduppland, företagarföreningar, företagare, företagsfrämjande aktörer samt Arbetsförmedlingen.
 
Projektet handlar om att öka kompetensen inom företagsrelaterade ämnen och affärsutveckling. Bland aktuella ämnesområden finns ekonomi, IT, marknad, ledarskap osv. Det kommer att omfatta drygt 300 företag och beräknas ha över 1000 personer som deltar i insatserna.
 
Nu vidtar en mängd förberedelser och arbetet med projektet beräknas starta i februari och utbildningar beräknads starta under hösten 2016.

Kvällsmöte 2/12 med tema Besöksnäringens möjligheter
December månads "företagarfrukost" arrangeras även denna gång kvällstid. Temat onsdag den 2 december kl 18.30-20 är "Besöksnäringens möjligheter" och nätverksträffen är i Öregrunds skola. Besöksnäringen omfattar många näringar, bland annat logi, restaurang/mat, transport, aktiviteter/upplevelser, handel/shopping och livsmedel. Alla som är intresserade av besöksnäringen är välkomna! Arr. Östhammars kommun

Läs mer »

Är du intresserad av utbildning i heta arbeten, fallskydd, skylift eller styrelsearbete?
Välkommen att göra din intresseanmälan (ej bindande) under rubriken Inbjudningar längst ned till höger här på sidan. Vi samordnar och arrangerar utbildning lokalt till självkostnadspris när vi har fått ihop tillräckligt stora grupper.

Investeringsstöd för företagare via Landsbygdsprogrammet
Två typer av stöd för investeringar finns just nu att söka hos Jordbruksverket.
Investeringsstöd till nya jobb på landsbygden: du kan få stöd till investeringar i anläggningar, utrustningar och maskiner i ditt företag på landsbygden om investeringen leder till fler arbetstillfällen.
Investeringar i kommersiell och officiell service: du kan få stöd för investeringar som leder till bättre tillgång till service på landsbygden.
Obs! Ansökningar om stöd ska göras INNAN investeringen görs!
Ansökan görs med e-legitimation via Jordbruksverkets webb 

Ortswebbsidor! Företag och föreningar - marknadsför er till både boende och besökare

Sedan drygt ett år tillbaka finns webbsidor för orterna Gimo, Öregrund, Österbybruk och Östhammar. Var med för att synliggöra din verksamhet - både för boende och besökare och sätt samtidigt din ort på kartan. Alla företag och föreningar i Östhammars kommun är välkomna att vara med! Företag i samverkan är huvudman för sidorna och de produceras och administreras av det lokala företaget Design & fotofabriken.

Företag i samverkan kommer även att vara huvudman för vägskyltar (preliminärt våren 2016) med hänvisning till webbsidorna, så att förbipasserande hittar information om orten och lockas att göra ett stopp eller återkomma. Utöver skyltarna kommer dekaler att sättas upp för att marknadsföra webbsidorna. Häng på du också! Dessutom finns facebook-sidor för respektive ort!

Läs mer »

Företagslotsen hjälper dig som företagare genom kommunal administration
Östhammars kommuns Företagslots vägleder företagare genom kommunal administration och beslutsgång. Som företagare kan du få hjälp med information och samordning av dina ärenden för snabbare hantering. Välkommen att höra av dig till foretagslots@osthammar.se ller via 0173-86463
Läs mer på Företagslotsen webb: osthammars.foretagslotsning.se  

Lyckat Företagarforum!

Tack till alla - både företagare och aktörer/organisationer - som deltog på Företagarforum 11 november! Vi är glada för all positiv respons och börjar snart planeringen för nästa Företagarforum den 16 mars!

 

Läs mer »

Välkommen till Företagarforum 11 november!
 
Onsdag den 11 november erbjuds du som företagare möjlighet att träffa en mängd aktörer som kan hjälpa dig att bedriva och utveckla din verksamhet! Du kan få råd och stöd kring allt från finansiering och affärsutveckling till tillstånd, rekrytering och att starta företag. Kl 16-18 och 19-21 (två pass) i Storbrunn, Östhammar.
 
Välkommen med din anmälan via länken under rubriken Inbjudningar nedtill i högerspalten här på sidan.
 
Arr. Företag i samverkan och Företagslotsen

 

Välkommen på kvällsmöte för företagare 4/11 med tema bygg och entreprenad
Onsdag 4 november kl 18.30-20 i Furuhöjdskyrkan i Alunda.
 
"Affärsmöjligheter nu och i framtiden"
Arbetar du inom bygg och entreprenad eller är du intresserad av branschen? Välkommen! 
 
På programmet:
Fredrik Jaresved, vd City Airport Stockholm - om den pågående exploateringen av Sveriges första flygplatsstad vid Arlanda
Jennie Claesson, Handelskammaren - om affärsmöjligheter i regionen
Kommunala upphandlingar inom bygg och entreprenad 
 
Alla är välkomna, ingen föranmälan! Arr. Östhammars kommun
 
 

Intresserad av utbildning i fallskydd eller skylift?
Välkommen att göra intresseanmälan!
Fallskydd - läs mer här
Skylift - läs mer här 

Kvällsmöte med tema transportbranschen - varmt välkommen!
Arbetar du i transportnäringen  - eller vill knyta kontakter med aktörer inom transport? Varmt välkommen! Nu vill vi utveckla frukostmötena genom att belysa olika branscher - först ut är transportbranschen! (4 november tema bygg och entreprenad, 2 december tema besöksnäring och handel - mer info kommer!)
 
Onsdag 7 oktober kl 18.30-20 i Furuhöjdskyrkan, Alunda.
 
Träffa Korsbron - Årets företagare i Östhammars kommun, branschorganisationen Sveriges åkeriföretag pratar om aktuella frågor, information om kommande kommunala upphandlingar inom fordon och transport m m.
 
Varmt välkommen den 7 oktober, ingen föranmälan! 
 
Företag i samverkan är fr o m i höst aktivt med och arrangerar de månatliga företagarträffarna. Hör gärna av dig med önskemål om teman/innehåll!

Läs mer »

ALMI bjuder in till flera intressanta seminarier i höst!
ALMI arrangerar flera intressanta seminarier för företagare under hösten. Kika i Kalendariet till höger! Lär mer om att starta företag, köpa/sälja företag och diskutera ledarutmaningarna när ditt företag växer. 

Östhammars GP mot cancer - du som företagare kan vara med och stödja insamlingen

Östhammars segelsällskap i samarbete med Öregrunds Racerklubb arrangerar den 3 oktober en välgörenhetstävling på Östhammarsfjärden. Överskottet går till Cancerfonden och Rosa Bandet. 

Du som företagare kan vara med på flera olika sätt, allt ifrån att visa upp er på Sjötorget till att sponsra en båt.


Vem är Uppsala läns mest företagsamma människa 2015? Nominera senast 7 oktober!
Nominera den eller dem du tycker har gjort något extra företagsamt i år. Arr. Svenskt Näringsliv. 
 
Läs mer här och nominera senast 7 oktober: 

Var med och påverka den regionala utvecklingsstrategin!

Regionförbundet i Uppsala län och Landstinget i Uppsala län arbetar med att samla material och tankar från olika aktörer om hur framtiden kan se ut i vår region. Utifrån det tas den regionala utvecklingsstrategin, RUS, fram.

Representanter från näringsliv och föreningar är exempel på viktiga grupper i arbetet för att få ett så brett perspektiv och inflytande som möjligt.

Välkommen till Kvarnen (Knutsmassomuseet), Gimo tisdag den 6 oktober kl 17.
 
Se hela inbjudan här 
 
Anmälan senast 27 september via www.osthammar.se/RUS6okt
 

Stöd kring upphandling
Den 1 september 2015 invigdes den nya nationella Upphandlingsmyndigheten. På webbplatsen finns både information och tips, riktat både till leverantörer och upphandlare. Myndigheten tar över arbete kring upphandling som tidigare drivits av bland annat Konkurrensverket.  www.upphandlingsmyndigheten.se/ 

Välkommen tillbaka som handelsutvecklare Ellinor!

Vi är glada att kunna hälsa Ellinor Nordensten varmt välkommen tillbaka till oss! 
Ellinor återupptar arbetet som handelsutvecklare hos Företag i samverkan från och med den 1 september. Ellinor kommer att jobba mån-tors hos oss och förutom handelsutveckling så kommer hon även till viss del att arbeta med samverkan skola-näringsliv.
Varmt välkommen att kontakta Ellinor på ellinor@foretagisamverkan.se eller 073-942 05 64


 


Sista chansen! Vi förlänger tiden för intresseanmälan till företagsutvecklingsprojekt!
Har du missat att göra ditt företags intresseanmälan till företagsutvecklingsprojektet som vi planerar att göra en ansökan till ESF (Europeiska socialfonden) för tillsammans med Heby, Tierp och Älvkarleby? Ingen fara.. Vi har fått möjlighet att ta emot intresseanmälningar t o m 9 september, så än är det inte för sent. Varmt välkommen att göra din intresseanmälan via länken under Inbjudningar till höger. Intresseanmälan är inte bindande. En riktigt bra chans att utveckla ditt företag genom kompetensutveckling inom affärsutveckling de närmaste åren. Vi hoppas på många fler bland kommunens solo- och mikroföretag! Tveka inte utan gör din intresseanmälan idag!
 
Mer information om förutsättningarna för deltagande har nu kommit från ESF. Vi har i dagarna mailat information till alla företag som hittills har anmält intresse - hittills ca 185 företag från Östhammars kommun!

Tema upphandling och affärsmöjligheter på företagarfrukost 2 september
Om affärsmöjligheter för ditt företag! Onsdag 2 september kl 7.30-9 i Zodiaken, Bruksgymnasiet, Gimo. Arr. Östhammars kommun, medarr. Företag i samverkan. Välkommen!
Läs mer »

Möjlighet att söka Innovationscheckar!
Via Coompanion och ALMI finns möjlighet att söka Vinnovas Innovationscheckar!
 
Läs mer här:
 

Semestertider...
Under perioden 9-31 juli samt 10-14 augusti är kontoret semesterstängt! 
Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar! Vi hörs på nytt i augusti!
 
 

Vill du utveckla ditt företag? Anmäl intresse för att delta i företagsutvecklingsprojekt

 

Vi har under en tid deltagit i diskussioner mellan Östhammar, Tierp, Heby och Älvkarleby om möjlig samverkan kring företagsutveckling. Under vår och sommar pågår ett projekt med syfte att förbereda för en gemensam projektansökan för affärsutvecklingsinsatser.

Vi hoppas och tror på ett stort intresse från företag i Östhammars kommun att vara med och utveckla sina företag!

Anmäl ditt företags intresse för att delta senast 9 september 2015. Mer information kommer längre fram! Det är inte bindande att göra en intresseanmälan! Läs mer under Inbjudningar till höger på sidan.
Välkommen att kontakta Kina Nordlund på kina@foretagisamverkan.se eller 076-213 64 59 om du har några frågor eller funderingar.

Lyckad Albrektsmässa!
Under helgen 30-31 maj fanns Företag i samverkan på plats på Albrektsmässan tillsammans med ett sextiotal andra utställare. Tack för alla trevliga och lärorika samtal och möten med er företagare!
 
Under mässan spred vi framförallt information om det planerade företagsutvecklingsprojektet tillsammans med Tierp, Heby och Älvkarleby. Det är väldigt roligt att så många företag från Östhammars kommun gör intresseanmälningar! Vi har förstås också passat på att berätta om Företag i samverkans och företagarföreningarnas verksamheter!
 
Tack till Östhammars företagarförening för en mycket välarrangerad mässa!
 

Läs mer »

Företagare, tyck till om hur Östhammars kommun ska möta framtiden och om utvecklingen av tätorterna!

Era synpunkter är viktiga!

Ta chansen att tycka till om Översiktsplan 2015, som innehåller förslag på hur Östhammars kommun som helhet ska möta framtiden och om utvecklingen av tätorterna Alunda, Gimo, Öregrund, Österbybruk och Östhammar. Politiker och tjänstemän från Östhammars kommun vill gärna höra vad du som företagare tycker om förslaget och bjuder därför i samband med samråd för allmänheten in företagare till särskilda möten på följande tider:

1 juni - Östhammar, Storbrunn kl 18.30-20
4 juni - Alunda, biblioteket kl 18.30-20
8 juni - Gimo, Kvarnen kl 18.30-20
16 juni - Öregrund, biblioteket kl 18.30-20
23 juni - Österbybruk, Folkets hus kl 18.30-20


Läs mer »

Östhammars kommun klättrar i Bäst-att-bo-ranking
Östhammars kommun klättrar till plats 85 (från plats 92) bland Sveriges 290 kommuner i tidningen Fokus årliga Bäst-att-bo-ranking. I kategorin Landsbygd hamnar Östhammars kommun på plats 17.
 

Vi ses på Albrektsmässan 30-31 maj!
Företag i samverkan finns på plats i monter på Albrektsmässan 30-31 maj. Välkommen till oss! På Albrektsmässan finns ett sextiotal företag på plats på Sjötorget i Östhammar och mässan har öppet lördag kl 10-17 och söndag kl 11-15. Arr. Östhammars företagarförening

Uppsala Innovation Centre satsar på Östhammar
Uppsala Innovation Centre förstärker nu organisationen med Peter Funning som ny ansvarig för UICs verksamhet i Östhammar. Fokus ligger på att identifiera projekt och bolag som står inför en kommersialisering, etablering eller expansion och som kan få stöd av UIC i detta arbete. I arbetet ingår också att hitta företag utanför Östhammars kommun som vill etablera sig i regionen.
 
Läs mer här 

Upplandsbygds utvecklingsstrategi är prioriterad!

Jordbruksverket har meddelat att Upplandsbygds utvecklingsstrategi är prioriterad! Den nya föreningen Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling, som bildades 15 april, kommer att få arbeta med en budget på 44,9 miljoner under perioden fram till 2021 och området omfattar kommunerna Östhammar, Knivsta, Sigtuna och Uppsala. Preliminärt är förhoppningen att det går att börja söka stöd innan årsskiftet.Läs mer »

Grattis Stefan Gustafsson, Gustis - Årets serviceföretagare!

Under Tillväxtgalan den 7 maj utdelades för första gången utmärkelsen Årets serviceföretagare, med Företag i samverkan som tävlingsvärd.

Vi gratulerar Stefan Gustafsson, Gustis i Alunda, som utsågs till vinnare.

 
 

Läs mer »

Grattis Korsbrons Åkeri AB, Gimo - Årets företagare i Östhammars kommun

 
 

Grattis Bo & Kajak, Öregrund - Årets Turistapplåd

Möte med "Aktörer i samverkan för Uppsala läns näringsliv"

I dag har vi deltagit i ett bra och framåtsyftande möte med ”Aktörer i samverkan för Uppsala läns näringsliv”, arrangerat av Regionförbundet Uppsala län.


Läs mer »

Företagslotsen vägleder företagare genom kommunal administration!

Företagslotsen vägleder företagare genom kommunal administration och beslutsgång. Som företagare kan du få hjälp med information och samordning av dina ärenden för en snabbare hantering fram till beslut. 

Företagslotsning i praktiken:
En gång i månaden erbjuder vi dig som är, eller funderar på att bli, företagare att träffa handläggare från flera myndigheter i samma möte. Du får då exklusiv möjlighet till råd utifrån din verksamhet. Vi har bokat en eftermiddag sista onsdagen eller torsdagen i månaden så att du snabbare kan få till ett möte.

Jag som är Östhammars Företagslots heter Helena Ståhl. Välkommen att höra av dig!


Företagare! Anmäl dig till årets Tillväxtgala 7 maj!

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig!!


Finalister till Årets serviceföretagare utsedda!
Bland de många nomineringar som inkommit till Årets serviceföretagare 2015 i Östhammars kommun har nu fyra finalister utsetts. Vinnaren tillkännages på Tillväxtgalan den 7 maj och tilldelas ett diplom.
 
Företag i samverkan är värd för priset, som i år delas ut för första gången. Kriterierna är att företaget har ett starkt lokalt varumärke som kopplas till god service, att företagaren är en god förebild och ambassadör för andra företagare, att företagaren är en stark drivkraft, är nytänkande och bidrar till att stärka bilden av den lokala orten.
 
Finalisterna är:
Jonas Gröndahl, ICA Sjöboden, Gräsö
Stefan Gustafsson, Gustis, Alunda
Robert Larsson och Ann Bergström, Sjökrogen, Östhammar
Ann Åkerström och Marika Wallin, Vallonens hemtjänst, Österbybruk
 
Stort grattis till finalisterna och tack för alla nomineringar som lämnats in! 

Föreningen Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling är bildad!

Den 15 april bildades den nya föreningen Upplandsbygd Lokalt Ledd Utveckling som har ansökt om att få administrera Leader-området Upplandsbygd i kommunerna Östhammar, Sigtuna, Uppsala och Knivsta fram till 2021.

Föreningen väntar besked från Jordbruksverket om den inskickade utvecklingsstrategin. Läs mer om föreningen, strategin och tidsplaner här 


Bygg och miljö flyttar tillfälligt

Pga ombyggnad av kommunhuset flyttar Bygg och miljö upp till Solgården under 1 till 2 år.

Under maj och juni: Torsdagar kl 13-15 finns en handläggare bygg och en handläggare miljö i kundtjänst/receptionen.
 


Vill du utveckla ditt företag? Ansök till ALMI:s mentorprogram senast 19 april
Skulle du vilja utveckla ditt företag men saknar någon att bolla med, någon som kan hjälpa dig med nya infallsvinklar eller idéer? ALMI Företagspartner erbjuder mentorprogram för företagare och söker nu företagare i Östhammar som vill växa och utvecklas!

Läs mer »

Connect erbjuder stöd till tillväxtföretag - anmäl intresse för "Språngbrädan"
Språngbrädan får entreprenören att växa
 
Connect erbjuder stöd till tillväxtföretag. Processen heter Språngbrädan och hjälper dig som entreprenör i ett tillväxtbolag att utveckla dina tillväxtstrategier och du får både coachning, feedback och nya affärskontakter.

Läs mer »

Starta företag? Nu startar ALMI:s företagarskola - anmäl senast 7 april
ALMI arrangerar en workshop-serie som handlar om livet som företagare, bolagsformer, marknadsföring, säljteknik, affärsplan och hur du planerar din ekonomi. Läs mer och anmäl dig på www.almi.se/uppsala senast den 7 april!

Nominera till Årets serviceföretagare 2015!

I år delas priset till Årets serviceföretagare ut - en företagare i Östhammars kommun som brinner för att ge service. Vi har många duktiga företagare i vår kommun och du kan nu ge förslag på en eller flera företagare som du tycker borde vinna det priset. Sista dag för nomineringar var 31 mars.


ALMI erbjuder tillväxtprogram!

ALMI satsar lite extra på företag som har ambitioner att växa och erbjuder nu två typer av tillväxtprogram: ett för etablerade företag och ett för unga företag.

Läs mer om tillväxtprogrammet för etablerade företag här: http://www.almi.se/Uppsala/Erbjudanden/tillvaxtprogram-etablerade-foretag/

Läs mer om tillväxtprogrammet för unga företag här: http://www.almi.se/Uppsala/Erbjudanden/tillvaxtprogram-unga-foretag/
 
Kontakta ALMI Uppsala för mer information! http://www.almi.se/uppsala/ 
Här hittar du även ALMI Uppsalas kalender och har möjlighet att prenumerera på deras nyhetsbrev! 

Grattis till pristagarna från Östhammars kommun på årets regionala mässa för UF-företag
Våga vara egen, den regionala mässan för Uppsala läns UF-företag, arrangerades av Ung Företagsamhet i Fyrishov den 12 mars. På mässan deltog över 160 UF-företag från Uppsala län och på plats fanns ett tiotal UF-företag från Bruksgymnasiet och Wilhelm Haglunds gymnasium.

Under mässan avgörs ett flertal tävlingar. Easy Cook UF från Wilhelm Haglunds gymnasium kammade hem andrapriset i tävlingen Årets produktutveckling och SockKeeper UF från samma skola tog andrapriset i tävlingen Årets monter. Dessutom utsågs tre pristagare i tävlingen Årets UF-företag i Östhammars kommun. Stort grattis till pristagarna och bra jobbat av alla på plats!


Läs mer »

Företagsbesök för lärare från Bruksgymnasiet

Företag i samverkan, Teknikcollege och Entreprenörskap i skolan har tillsammans arrangerat besök hos lokala företag för lärare från Bruksgymnasiet. Totalt har ca 45 lärare deltagit i besöken, som var uppdelade på två tillfällen. De båda rundturerna innehöll besök hos tre olika företag. Under det första tillfället började vi hos Olandsbygdens GK, fortsatte till Gustis/Bolist i Alunda och avslutade med Österby gjuteri. På den andra turen besökte vi äldreboendet Edsvägen 16, tatueringsstudion Ink Alliance och båttillverkaren Arronet i Östhammar. Lärarna fick presentation av verksamheter, rundtur i lokaler och fick även höra om praktikmöjligheter, hur de tänker när de rekryterar, vad de söker för färdigheter hos anställda och fick tillfälle att ställa frågor. Stort tack till deltagande lärare och till de företag som tog emot oss!


Företag är välkomna att delta på "Efter studierna"-en dag för avgångselever på Bruksgymnasiet

Den 19 mars på förmiddagen arrangeras "Efter studierna" för åk 3 samt vuxenutbildningens elever på gymnasienivå på Bruksgymnasiet för att förbereda dem för tiden efter gymnasiet. Syftet är att visa upp arbetsmarknad och studier. Företag som vill vara med och visa upp den lokala arbetsmarknaden, väcka nyfikenhet för någon bransch, visa kort- eller långsiktiga rekryteringsbehov och potentialen i vår kommun har möjlighet att få ett bord och plats för roll-up.

Kontakta Ann 0173-86653 eller Åse 0173-86652 på studie- och yrkesvägledningen om du är intresserad. 


Distansutbildning med hjälp av Lärcentrum
Det finns många kurser och utbildningar inom högskola och Yrkeshögskola på distans för den som arbetar och de kurserna läses ofta på halvfart eller kvartsfart. Lärcentrum i Gimo eller Öregrund kan användas som studieplats. Ett axplock av kurser och utbildningar finns i Lärcentrums katalog för 2015/2016. Katalogen finns tillgänglig på www.osthammar.se/vuxenutbildning Sista dag för ansökan är 15 april.

Nominera Årets företagare 2015!

Nu är det dags att nominera Årets företagare 2015 i Östhammars kommun! Sista dag för nominering är den 31 mars.

 
 
 

Läs mer »

HANDELSUTVECKLING 2015
Handelsutvecklingen har fått förlängt projektmedel i 3 år!!! Ellinor Nordensten fortsätter som handelsutvecklare och detta är de tre fokusområdena år 2015:

*stärkt samverkan handel - besöksnäring
*fortsatt gemensam marknadsföring
*stärkt centrumhandel


FACEBOOK!
Gilla Företag i Samverkan på facebook så får du aktuell info för företag och företagare!

VÄLKOMSTHÄLSNINGAR
Nu är det klart vem som vann "Idé och designtävlingen" för välkomsthälsningar till våra orter! Det var Susanna Rudebeck som vann med sitt bidrag "FRAMME".
 
Det var i augusti som tävlingen utlystes av Östhammars kommun tillsammans med oss i Företag i Samverkan och totalt kom 275 förslag in! 

utbildning sociala medier - facebook, Instagram
Torsdag 6 november kl 19-21 på Gimo Bruksgymnasium.
Utbildningen vänder sig i första hand till handlare och butiksägare,
övriga i mån av plats.
 
Ann från "Design & fotofabriken" håller i utbildningen - lär dig använda facebook och instagram från grunderna på bästa sätt för ditt företag!
Företag i Samverkan bjuder på kaffe/te och smörgås.
 
Anmälan görs till: ellinor@foretagisamverkan.se
 
Utbildningen är helt utan kostnad för företag medlem i någon av de lokala företagarföreningarna, kostnad för icke medlem: 250 kr (exkl moms)/pers.
 
Välkommen med din anmälan! 
 
//Ellinor Nordensten, handelsutvecklare i Företag i Samverkan Östhammar 

Speedmeeting Unga Jobb 13 november

Swedbank har tillsammans med Sparbanksstiftelsen, Östhammars kommun och Arbetsförmedlingen tagit initiativ till Unga Jobb. Målet är att ge våra ungdomar möjlighet till en praktikplats, som kommer att ge dem värdefull erfarenhet i jobbsökandet. Du som företagare och arbetsgivare är välkommen på speedmeeting i Östhammar den 13 november där du har möjlighet att träffa arbetssökande ungdomar som behöver en praktikplats. Anmälan senast 7 november.

 


 


Var med och påverkan hur Albrektsmässan 2015 kommer att se ut! Dina synpunkter är värdefulla!

Företagsmässan Albrektsmässan arrangeras vart tredje år av Östhammars företagarförening. Syftet med mässan är att synliggöra företag i kommunen och även ge förutsättningar till ökad försäljning och större kontaktnät. Östhammars företagarförening vill inför planeringen av Albrektsmässan 2015 gärna ta del av dina synpunkter. Följ länken nedan så kommer du till en enkät där du har möjlighet att svara på frågor och berätta om du tycker att mässan ska fortsätta enligt tradition eller om något ska förändras. Östhammars företagarföreningen tackar på förhand för din hjälp och dina värdefulla synpunkter!

https://docs.google.com/forms/d/1pKjs0lL9YbWIC2S6V2Ix15eYkCp-7P2_X0_W0HJ6t5w/viewform 
 


OBS!
Datum för möte med Östhammar Handlargrupp flyttas, återkommer med ny tid
MVH // Ellinor Nordensten, handelsutvecklare Företag i Samverkan 

Hoppas att ni har haft en fin sommar!
Vi tackar Kirsi Mikkonen för ett fantastiskt jobb som verksamhetsledare. Kirsi kommer i slutet av augusti att dra vidare mot nya äventyr. Följ med på kommunens frukostmöte onsdag 3 september så får ni träffa vår nya verksamhetsledare Kina Nordlund som vi hälsar varmt välkommen!
 

Idétävling välkomnande infarter
Det ska vara trevligt att anlända till oss!
 
Vi samarbetar med Östhammars kommun och utvecklingsgrupperna för att skapa en attraktiv välkomsthälsning till våra tätorter. Förslag vill vi ha in senast 26 september. Vinnande förslag premieras med 100 000:-. Läs mer om förutsättningarna här! 

Ny verksamhetsledare tillsatt!
Kina Nordlund blir ny verksamhetsledare för Företag i Samverkan.
 
Kina är bla utbildad kommunikatör och har senast arbetat som regionchef för Ung Företagsamhet i Uppsala Län.
 
Kina tillträder tjänsten den 11 augusti och går då parallellt med Kirsi fram tom. den 31:a augusti. Välkommen Kina!
 

Vi önskar en fin sommar!
Tack för ett kreativt och givande halvår! 
I höst har vi spännande saker framför oss - vi kommer att ha en ny verksamhetsledare, Roslagens Handelsförening kommer att bildas, vi lämnar tillsammans med Tierps kommun en större projektansökan med bl.a. en del som kan finansiera ett affärsutvecklingsprojekt för mindre företag från början av 2015. Nu tar vi sommarledighet från 26 juni till 11 augusti - en fin sommar till alla!

Roslagens Handelsförening under blivande
Visit Roslagen, vi och Tillväxtkontoret på Östhammars kommun kom ännu längre i samtalen kring att främja handel och därmed besöksnäring i hela kommunen. Ett embryo till Roslagens Handelsförening är skapad och kommer att ha kraft att genomföra många bra aktiviteter.  Mer info kommer!

Intervju Leader Upplandsbygd

Elisabet Wigholm från Leader Upplandsbygd intervjuade Kirsi Mikkonen med anledning av alla projekt vi drivit med finansiering från landsbygdsutvecklingsprogrammet. 

Östhammar visade sig från sin vackraste sida för Elisabet som besökte oss för första gången!


Teknikcollege och Entreprenörskap i Skolan
Vi träffade två andra projekt finansierade av mervärdesprogrammet: Teknikcollege och Entreprenörskap i Skolan. Vi arbetar alla tre med t.ex. ökade kontakter mellan näringsliv och skola. Vi kommer att titta närmare på bl.a. företagsbesök för lärare och kontakter rektor och företagsledare. 

Intervju med näringslivschefen om jämställd tillväxt
I senaste nättidning från Winnet Uppland intervjuas Ulf Andersson om jämställd tillväxt.
Winnet Uppland har i uppdrag från Tillväxtverket att bedriva ett länsövergripande arbete med lokala och regionala aktiviteter som leder till att förbättra kvinnors förutsättningar och öka kvinnors inflytande och delaktighet.

Stöd till jobb med skog-anknytning

Fram till 1 september kan man söka stöd från Skogsstyrelsen till "jobb med anknytning till skog". 

Exempel på åtgärder som fått stöd finns inom områdena träbearbetning, naturnära upplevelseturism och produktutveckling. http://www.skogsstyrelsen.se/Aga-och-bruka/Skogsbruk/Stod-och-bidrag/Vax-med-skogen/


Välkomnande infarter gemensam sak
Företagarföreningarna, Företag i Samverkan, utvecklingsgrupperna och Tillväxtkontoret träffades för att fortsätta planeringen kring välkomnande infarter och infoskyltar.
En idétävling kommer att utlysas innan sommaren!

Vi söker ny verksamhetsledare!
Efter att så framgångsrikt ha startat upp vårt samarbete går Kirsi vidare med nya uppdrag efter sommaren. Därför är vi nu angelägna om att finna hennes ersättare. Du anmäler ditt intresse genom att skicka ett mejl till ulf.andersson@osthammar.se senast 15 juni. Välkommen!

Läs mer »

Bankerna vill samarbeta för ett gott företagsklimat
Anna Lydell Bjälmén, Handelsbanken; Jenny Samuelsson, Nordea och Susanne Lund, Swedbank träffade oss för ett samtal om bra företagsklimat - vilket är en gemensam ambition för dem alla.  
Det kommer mer information om kommande aktivitet i höst!

Besök hos Hargs Hamn AB
"Alltid intressant att se hur verksamheten ser ut i andra företag i kommunen. Och givande att träffa övriga orters styrelser." Det tyckte Anna Carlsson, ordförande i Österbybruks Företagarförening. Företagarföreningarnas nya styrelser besökte Hargs Hamn AB. Curt Nilsson (på bilden), VD, och Peter Zoné, driftschef guidade oss runt området och berättade om verksamheten. Många lokala företag anlitas som underentreprenörer. 
Läs mer »

Strategiseminarium om ESF-medel för kompetensutveckling
Regionförbundet Uppsala län höll en workshop om vad vi bör satsa på inom kompetensutvecklingsområdet med stöd av Europeiska Socialfonden (som finansierade alla våra kompetensprojekt i Östhammar där 1300 företag totalt deltog). Under kommande femårsperiod vill man stärka samverkan mellan utbildning och arbetsliv. Mest medel kommer att gå till insatser för de personer som står utanför arbetskraften. Tidigaste ansökan är möjlig till hösten i år. På bilden Monica Söderström, Regionförbundet Uppsala och Per Holmström, Regionförbundet Örebro.

Nya regler distanshandel från 13 juni
Vår konsumentrådgivare i kommunen, May Strandberg, hälsar att nya regler träder i kraft 13 juni för distanshandel. Läs mer här!

Östhammar Direkt invigt
Östhammars nya kundtjänst Östhammar Direkt invigdes 14 maj! 
Där hamnar du när du ringer 0173-86000 eller mejlar osthammardirekt@osthammar.se. På bilden Helena Ståhl och Heli Möller.
 
Företagslotsen dit vi företagare vänder oss sköts också av Östhammar direkt nu. 

Boosta ditt företag!
Erbjudande till kvinnor som driver företag/är delägare i företag med minimum 2 anställda, 1 miljon i omsättning och ambitionen att växa. Du kan också öka ditt nätverk under fyra halvdagar augusti-september som finansieras av Tillväxtverket och Almi. 15 platser för Östhammar, Tierp och Älvkarleby.
Läs mer »

Praktiska tips från Konkurrensverket om upphandling
Konkurrensverkets hemsida hittar du praktiska tips kring upphandling. Du har också möjlighet att få råd och svar på frågor via telefon hos dem.
Konkurrensverket deltog i upphandlingsseminariet i Östhammar 28 april. Se deras presentation här! (Konkreta tips sid 7 och framåt).

Gävle Högskola besökte oss
Lars-Johan Åge, lektor i företagsekonomi och Aihie Osarenkhoe, professor i företagsekonomi vid Gävle Högskola besökte oss. Möjligen kan vårt arbete bli ett case i forskningen kring hållbara strategiska nätverk. På bilden också Margritt Block, vuxenutbildningen till vänster och Roland Lindgren, vår styrelseordförande till höger. 
 

Delka Produkter AB Årets Företagare i Östhammar!
Vi gratulerar Eda-Lis och Dick Karlsson på Delka Produkter AB i Hargshamn till titeln Årets Företagare i Östhammar! Motiveringen lyder: "De är förebilder för unga nya företagare, de tar tillvara på lokala talanger och deltar aktivt i olika nätverk som bidrar till en positiv spiral lokalt".

Samverkan kring besöksnäringen
Vi kommer att samarbeta med Visit Roslagen för att bidra till en starkare besöksnäring. Bl.a. ska vi få till en samordnad planering inför säsongerna, hitta finansiering för ytterligare kompetensutveckling och stärka de evenemang som redan är etablerade. Mer info kommer!

Erbjudande till företag som vill satsa på hållbart byggande
Driver du tillverkande företag inom byggnation och vill satsa på profilering inom Ecodesign?
Läs mer »

Bästa ranking hittills när det gäller företagsklimat!
Vi placeras oss på plats 154 av landets kommuner, mot plats 192 förra året!
Kommunens arbete med regelförenkling och vårt gemensamma arbete i Företag i Samverkan lyfts fram som bidragande faktorer.
Läs artikeln här
Läs hela Östhammars resultat här

Upphandlingsseminarium 28 april
30 deltagare samlades för ett seminarium med ämnet "Fler affärsmöjligheter i Östhammars kommun" på Storbrunn.
Både kommunen och företagen fick tips från Tillväxtverket, Kammarkollegiet, en företagare med erfarenhet av offentlig upphandling.
 
Läs mer »

Midnattssolsrallyt går via Österbybruk och Östhammar
Nu är det bestämt! Fredag 11 juli gör bilarna i Midnattsolsrallyt ett servicestopp vid lunchtid i Östhammar.
 
Vid 10-tiden passerar de också Österbybruk. Mer information kommer.

Upphandlingar - seminarium
Östhammars kommun vill få fler att lämna in anbud vad gäller kommunala upphandlingar. Den 28 april kl 8.30-12.00 anordnas ett seminarium om upphandlingar för både företagare och kommunala tjänstemän på Storbrunn i Östhammar, klockstapelgatan 2. Anmälan krävs.
 

Läs mer »

Genus och jämställdhet på kommunens agenda
Kommunstyrelsens arbetsutskott har kommit fram till att frågor om genus och jämställdhet ska finnas med i all verksamhet i kommunens organisation. (Definition av begreppen under läs mer)
 
Fram till måndag 21/4 kan du anmäla dig till Regional möteplats - "Jämställdhet ett verktyg för tillväxt" på Storbrunn! 
 

Läs mer »

Styrelsemöte FiS 140327
Styrelsen träffades 27 mars (på bilden saknas Roland Lindgren, Östhammars Företagarförening). 
Vi började med ett besök från Uppsala Brandförsvar.
Mötet diskuterade sedan bl.a. frågan om hur vi når ut till företagen på ett bättre sätt.

Läs mer »

Samverkan med Tierp inledd 140326
Tierp och Östhammar har mycket att vinna på att samverka kring kompetensförsörjning. Möjligen kan vi också hitta former för ett gemensam projektansökan. Från vänster Per Jonsson (chef medborgarservice Tierp) Ulf Andersson(näringslivschef Östhammar), Leif Bäckström och Sara Hellberg (Tierps Företagare).

Samverkan med Handels och administrationsprogrammet
Karin Hultman och Anette Helin på Handel- och administrationsprogrammet på Gimo Bruksgymnasium besökte oss 19 mars för att hitta aktiviteter där vi kan ha nytta av varandra. Eleveran behöver praktiska moment och handlargruppen kan få stort mervärde av elevernas arbeten.
Läs mer »

Lokalt kompetensforum 19 mars
Temat för Lokalt Kompetensforum 19 mars var "Hur attraherar, välkomnar och behåller vi talanger?"
 
135 företag har lämnat in en webbenkät om sitt behov av kompetens på kort och lång sikt. Resultatet presenterades här.

Läs mer »

Visit Roslagen och affärsutveckling för besöksnäringen
Hur skulle ett möjligt upplägg för affärsutveckling för besöksnäringen kunna se ut? 
- Det var temat för träffen med Gisela Norén från Visit Roslagen och Petra Lindberg från Affärsutveckling för besöksnäringen i Sverige AB den 13 mars. Sara Hellberg (höger) deltog från Tierps kommun.

Unga Jobb mässa med speeddating 12 mars
15 företag och organisationer träffades för speed-dating på Storbrunn med möjliga praktikanter.
Samtliga hade väldigt klart för sig vad de sökte och många uttryckte att de var mycket nöjda med alla möten och dagen. Förra gången fick 16 praktikplats hos 10 företag - spännande att se hur resultatet blir denna gång! 

Läs mer »

Framtidsworkshop näringsliv och turism 7 mars
Pröva inte nytt - det gick inte förra gången.
Det var en av alla idéer under en inledande övning kring hur vi tillsammans kan se till att näringslivet i Östhammars kommun blir kraftlöst och inte utvecklas. Workshopen var initierad av Maria Lundholm, planarkitekt Östhammars kommun.

Läs mer »

Informationsbrev till alla arbetsställen

I slutet av vecka 11 skickades ett informationsbrev om Företag i samverkan ut till alla arbetsställen i Östhammars kommun. I brevet finns också ett erbjudande om att komplettera företagspresentationen i företagsregistret som finns på http://www.foretagisamverkan.se/foretagsregister och i högermarginalen här på vår sida. Är du medlem i någon av våra företagarföreningar får du förmånligt pris för denna tjänst.
 
Undrar du över något kontaktar du någon av de kontaktpersoner som finns angivna i brevet. 
 
En bra företagspresentation i registret är ett utmärkt komplement till övrig marknadsföring!


Bröderna UF bästa UF i Östhammar
UF-företaget Bröderna från Bruksgymnasiet vann titeln årets bästa UF i Östhammars kommun! Totalt deltog ca 160 företag, varav 11 från Östhammars kommun. Bröderna tillverkar ett hårt, ekologiskt, gluten- och laktosfritt bröd. Gott var det också!
Läs mer »

Frukostmöte 140305
Ett sextiotal företag deltog på månadens frukostmöte i Zodiaken på Gimo Utbildningscentrum. Swedbank, Helena Herrgård, SHBygg och Elajo presenterade delar av sin verksamhet.
Läs mer »

Vi deltog i Innovation Camp
Vi har deltagit i Innovation Camp, som Entreprenörskap i Skolan och Ung Företagsamhet anordnade 11 februari. Temat var "Hur får vi Östhammars centrum mer attraktivt?"
Läs mer »

En vinnare har en handlingsplan
Del 2 i affärsutvecklingsprogrammet för handlare med temat Butikens ekonomi genomfördes med Claes Linusson med ett tjugofemtal deltagare.

"En vinnare har en handlingsplan - en förlorare har en ursäkt" var inledande tema. Hur kan våra verksamheter anpassas till de förändringar som påverkar marknaden?
Läs mer »

Affärsutveckling handlarna
Meta Troell från Svensk Handel ledde första tillfället i Affärsutvecklingsprogrammet för 30-talet handlare. Hon hade många goda exempel på lyckade handelsföretag på små orter där man tänkt "utanför boxen". Kontakta Ellinor om du vill veta mer och ha materialet! ellinor@foretagisamverkan.se

Max 15 företag erbjuds delta i Unga Jobb
Nu är det klart med datum för Unga Jobb mässan - det blir den 13 mars på Storbrunn i Östhammar. Max 15 företag kan delta i speed-datingen och få färdigfinansierad praktikant!
Läs mer »

Innovation Camp

Den 11 februari anordnas för första gången ett Innovation camp i Östhammars kommun för 40 elever från hela kommunen.
-  Frågeställningen är hemlig tills den presenteras för de tävlande, men den kommer från Östhammars kommun, berättar Anna Steinwall, processledare för Entreprenörskap i Skolan.
Läs mer »


Kommunens kvalitet förbättras

För andra året i rad har kommunen förbättrat sina resultat gällande möjligheten att få snabba svar på enklare frågor via telefon eller e-post. Mätningen görs av SKL (Sveriges kommuner och landsting).
Andra områden där Östhammars kommun utmärker sig är bland annat förbättrade resultat på nationella proven för årskurs tre och sex i grundskolan. Läs mer


Vad är en nyhet
Vi ett välbesökt frukostmöte på nyinvigda Biografen Storbrunn - som kommer att bli en stor tillgång i kommunen! - berättade bl.a. Patric Elmén om hur vi effektivt kan nå ut i media. Han anser att vi företagare skulle kunna synas mycket mer. Det som t.ex. är ovanligt, oväntat, personifierat och bildmässigt kan vi nå ut med - om vi förbereder oss och presenterar nyheten på ett för media aptitligt sätt!
Läs mer »

Förenkla Helt Enkelt
Tredje dagen i kommunens utbildning för att förenkla processer med syfte att förbättra förutsättningarna för företagande hölls 29 januari i Furuhöjdskyrkan. Margaretah Widén Berggren (kommunalråd S), Roland Lindgren (Lindgrens Bil), Ellinor Nordensten (vår handelsutvecklare) och Anna Steinwall (Entreprenörskap i Skolan) var några av deltagarna.
Läs mer »

Framtidsbilder vad skapar tillväxt
Vi träffade Maria Lundholm, planarkitekt Östhammars kommun för att diskutera vad som skapar tillväxt och hur olika framtidsbilder kan se ut för vår kommun. Kommunen arbetar med en ny översiktsplan och har fått in över 1000 synpunkter från medborgare.
Läs mer »

Regionalt kompetensforum 140117
Att attrahera och behålla talanger var temat för Regionalt Kompetensforum 140117. Lena Haglund (rektor Wilhelm Haglund), Margritt Block (vuxenutbildningen), Fredrik Carlquist (utbildare Sandvik) och Jan Lind (rektor Vuxenutbildningen) var några som deltog från Östhammar tillsammans med oss.
Läs mer »

Christina är mentor i Almis program
Christina Williamsson Liw på Östhammars Schakt AB gick med som mentor i Almis program, som startade i december och ska vara under ca ett år. Nu har hon och hennes adept hunnit träffas ett par gånger.
 
- Mötena är väldigt inspirerande, det känns som att Almi gjorde en kanonbra matchning med mig och min adept. Nu har vi fokus på att utveckla hennes verksamhet!

Unga Jobb - mässa i Östhammar
Jonas Jalmsell (vänster), Arbetsförmedlingen och Susanne Lund (höger)på Swedbank initierade ett första möte för att planera en Unga Jobb-mässa, som den här gången ska hållas i Östhammar 13 mars 2014. Max 15 företag kommer att kunna delta och träffa drygt 50 unga vuxna, som söker färdigfinansierad praktikplats för att få arbetslivserfarenhet under 1-3 månader. Med på mötet var verksamhetsledaren FiS, näringslivschef Ulf Andersson (mitten) och Anneli Sumén, HR-strateg Östhammars kommun (mitten).

Hallstaviksnäterket på besök
Carita Holmberg och Stefan Lindgren från Hallstaviksnätverket besökte oss för samtal om hur vi tidigare arbetat med projekt och vår verksamhet idag. Nätverket är, precis som vi, en ideell förening med politiken, företag, företagarföreningen och dessutom skolvärlden. De arbetar för ett Hallstavik som är gott att verka och leva i - det vi gör i Östhammar.

Leder garanterat till jobb: YH-utbildning produktion- och processteknik tillbaka!
 
- Vi är både glada och stolta över att få arrangera utbildningen, säger Margritt Block på Vuxenutbildningen. Den här kompetensen ligger högt på önskelistan hos industriföretagen i Uppland. Utbildningen har 20 platser och startar ht 2014.

Läs mer »

Möte HANDLARE!
Nu drar vi igång möten med handlarna på de fem orterna i Östhammar!
 
Du kan i kalendariet till höger se vilka datum som gäller för respektive ort och få lite mer info. Kom till dessa möten och gör din, ditt företags och din orts röst hörd, nätverka, ge oss tips mm! 
 
Hör gärna av er till: ellinor@foretagisamverkan.se för anmälan och/eller mer info. Det är bra för oss att veta hur många som kommer då vi bjuder på kaffe/te och smörgås. 
 
ALLA handlare som säljer direkt till slutkund är välkomna, man behöver inte vara med i företagarföreningen - men man får gärna bli. 
 
VÄLKOMNA!
//Ellinor Nordensten, handelsutvecklare i Företag i Samverkan 

Entreprenörskap på Vallonskolan
Hanna Calissendorff och Ruben Tjärnberg i 8B på Vallonskolan är några av deltagarna i en idéutvecklingsdag kring nya produkter. Dagen är ett led i satsningen som projekt Entreprenörskap i Skolan gör i kommunen.
Läs mer »

Bifall till handelsutveckling i Östhammars tätort
I slutet på december fick Östhammars Företagarförening 30 000:- beviljat från Leader UROSS för att utveckla handeln i Östhammars tätort. Det kommer att göras i ett samarbete med handelsutvecklingsprojekten på övriga orter.

Radio Uppland 23 dec
Två minuter om kommunens utbildning i Förenkla Helt Enkelt sändes 23 december i Radio Uppland. Först ett inslag från en intervju med Dick Karlsson på Delka i Hargshamn som fick besök från kommunen under utbildningen: lyssna på inslaget här!

Utbildning OPERA processledning
En liten grupp träffades på Gimo Utbildningscentrum för att ha en utbildning i OPERA processledning, en metod för att leda möten på ett sätt som ger alla möjlighet att vara delaktiga.
 
Med oss fick vi dokumentation och nya insikter om hur viktigt det är att allas synpunkter lyfts!

Läs mer »

Roslagens Industrigrupp
Företag i Samverkan träffade idag Roslagens Industrigrupp hos Industrihydraulik i Östhammar för att diskutera möjligt samarbete med bl.a. webbportalen.
Roslagens Industrigrupp är ett nätverk av nio företag, verksamma inom verkstadsteknik, montage & underhåll och tekniska utbildningar. 
 

Företagsfrukost december
Månadens frukostmöte gick under temat hållbar utveckling. På bilden VD för Papillon Solkraft Sverige AB, som planerar en stor solcellsanläggning i Östhammars kommun. 
Läs mer »

Bifall till sökta medel handelsutveckling
Alunda, Gimo, Österbybruk och Öregrund/Gräsö har nu fått bifall till handelsutvecklingsprojekt på respektive ort! Nu inväntar vi besked om ett liknande projekt från Leader UROSS - det landsbygdsutvecklingsområde som Östhammars tätort och Hargshamn tillhör.
Läs mer »

Helena Ståhl ny kundtjänstchef
Helena Ståhl är ny kundtjänstchef för Östhammar Direkt - vår första kontakt när vi söker någon inom kommunal verksamhet. Företagslotsen kommer också att ligga under Östhammar Direkt - fortsätt alltså att registrera dina ärenden via Företagslotsen för att följa handläggningen!
Läs mer »

Sveriges Radio Uppland om Förenkla Helt Enkelt

Ulla de Verdier på Sveriges Radio Uppland har idag gjort intervjuer i med anledning av Östhammar kommuns utbildning Förenkla Helt Enkelt.

Inslag kommer med intervjuade Ulf Andersson, Kirsi Mikkonen och Delka AB, ett av företagen som fick besök från kommunen under utbildningen!


Adepter och mentorer sökes
Passa på att gå med i Almis mentorprogram som startar 5 december - på plats i Östhammar! Vill du ha hjälp att utveckla ditt företag? Anmäl dig som adept! Se kalendarium till höger!

Möte med Tekniska nämndens arbetsutskott
En delegation från Företag i Samverkan träffade Tekniska nämndens arbetsutskott för att starta en dialog kring handelns förutsättningar i våra tätorter.
Läs mer »

Malou Grabe på frukostmöte
Månadens frukostmöte samlade ett 60-tal företagare och hölls denna gång i SKB:s nya lokaler i Östhammar. Malou Grabe presenterade sitt företag My Bliss och berättade om de fördelar hon ser med Öregrund som etableringsort för företagets Showroom.
Läs mer »

Kostnad miljö och hälsoskydd
SKL har tagit fram denna skrift för att ge företag svar på de vanligaste frågorna om vad som ingår i kommunens avgift för miljö-och hälsoskyddstillsyn och svara på frågan ”Vad betalar jag för?”


Ellinor Nordensten vår nya handelsutvecklare
Jag heter Ellinor Nordensten och är ny handelsutvecklare i Företag i Samverkan i Östhammars Kommun.  Min tjänst finansieras via mervärdesprogrammet och är en del av vårt tre-åriga projekt.
Jag kommer att verka för att både handlare och kommuninvånare i våra fem tätorter på sikt ska kunna känna sig positivt inställda vad gäller handelns utveckling i vår kommun.

Läs mer »

131031 Handelsutveckling
UNT uppmärksammade igår handelns utmaning i Östhammars tätort. Företag i Samverkan kommer aktivt att arbeta med frågan som en del av mervärdesprojektet. Läs rapporten gjord av WSP!
Läs mer »

Mervärdesprojekt beviljat!
Styrgruppen för mervärdesprogrammet har beslutat om två viktiga satsningar på framtida utveckling av Östhammars kommun. Det första beslutet är ett ja till det projekt som Företag i Samverkan föreslagit!
Läs mer »

Unga Jobb - mässa 3 oktober
Swedbank arrangerade mässan Unga Jobb på Fyrishov, där ett antal företag från Östhammar hade valt att delta för att presentera sig och de praktikplatser som finns hos dem.
Läs mer »

Anneli Melander sökte en mentor som vågade ifrågasätta
Anneli Melander, Hälsoblomstra och Christer Bohlin, Åskskyddskonsult AB har deltagit i Almi:s mentorprogram. Läs om deras erfarenhet och din möjlighet att också delta!
Läs mer »

Lite snack och mycket verkstad
Mickelssons Mekaniska i Österbybruk blev utsedd till Årets Företagare i hela Uppsala län! Klaus Östergren kommer att delta i ceremonin i Stockholms Stadshus i oktober för att tävla om den nationella titeln!

Läs mer »

I soffan på månadens frukostmöte
Kirsi Mikkonen från Företag i Samverkan blev intervjuad 2 oktober i frukostsoffan arrangerad av God Morgon Sverige. Alexander Brännkärr från Indivator (arrangör Roligaste Sommarjobbet) och Pär Holmgren (meteorolog) var de andra gästerna.

Läs mer »

Vi har sökt finansiering för ett tre-årigt projekt
Behöver du kompetensutveckling? Intresserad av att lära mer om upphandling och olika finansieringsmöjligheter? Hur utvecklar vi handeln? Det är några frågor som Företag i Samverkan vill arbeta vidare med! 

Läs mer »

Plats 192 av 290 kommuner

På uppdrag av Tillväxtkontoret har Kirsi Mikkonen träffat 100 företagare i Östhammar, Alunda, Gimo, Öregrund och Österbybruk för att ta reda på vad vi tillsammans kan göra för att ytterligare förbättra företagsklimatet.

Läs mer »

Klaus Engström Årets Företagare i Östhammar!
Klaus Engström, Mickelssons Mekaniska i Österbybruk blev Årets Företagare i Östhammar!

Läs mer »

Näringslivet i Östhammar
- Är du nyfiken på vilka företag som verkar i Östhammar?
- Söker du ett företag inom en viss bransch?
- Vill du hitta en kollega på en annan ort?

Använd Företagslotsens företagsregister här till höger!


Styrelsemöte Företag i samverkan
Sista augusti hade Företag i samverkan styrelsemöte i ett soligt Öregrund. Många intressanta diskussioner fördes, bland annat om företagsklimatet. Styrelsemötena är en viktig plattform för att föra fram synpunkter, dela erfarenheter och föra dialog mellan företagarföreningarna och Östhammars kommun.


Må 26 feb
Seminarium: Den nya dataskyddsförordningen GDPR
Kl 18.30-20 i Östhammar. Anmälan. Arr. Östhammars kommun, Affärskompetens Nu och Företag i samverkan.
On 28 feb
Digitalakademin kommer hit!
Digitalakademin, som är ett initiativ av Google och Almi, erbjuder kostnadsfri tvådagarsutbildning för företag. 28/2 i Tierp och 9/3 i Gimo
Fr 9 mar
Digitalakademin kommer hit!
Digitalakademin, som är ett initiativ av Google och Almi, erbjuder kostnadsfri tvådagarsutbildning för företag. 28/2 i Tierp och 9/3 i Gimo
On 14 mar
Jobb- och utbildningsmässa!

Kl 14-18 i Gimo: Har ditt företag rekryteringsbehov
och vill träffa potentiella medarbetare?


Fr 16 mar
Årsmöte Gimo företagarförening
Kl 18.30 i Kvarnen
Ti 10 apr
Årsmöte Alunda företagareförening
Kl 19. Save the date! 
To 12 apr
Tillsammans skapar vi det bästa företagsklimatet
Kl 18 i Östhammar. Mer information kommer!
On 25 apr
Styrelsemöte Företag i samverkan
Kl 17-18 i Tornvillan.
On 25 apr
Årsmöte Företag i samverkan och gemensam träff för alla företagarföreningarnas styrelser
Kl 18-20 i Tornvillan
Fr 18 maj
Tillväxtgala 2018 - save the date!
On 13 jun
Styrelsemöte Företag i samverkan
Kl 13-16

Inbjudningar
Februari
Må 26 feb
Seminarium: Den nya dataskyddsförordningen GDPR
Kl 18.30-ca 20 i Östhammar: Vad innebär GDPR? Välkommen med din anmälan! 
Kommunala upphandlingar »
Gimo företagarförening  

Upp

Upp